Hoi! Wij zijn Anne-Sophie (12) en Axelle (18), twee zussen die graag tekenen. We dagdromen vaak en dat zie je ook in onze ontwerpen. Daarom is de natuur vaak onze bron van inspiratie. We tekenen over wat we voelen en zien.
Als meisjes krijgen we regelmatig te maken met vooroordelen en worden we in het vakje meisje geplaatst. Dat betekent dat roze onze lievelingskleur moet zijn en we niet mogen vloeken en zeker niet humoristisch zijn. Daar krijgen wij de kriebels van! Bovendien dringen de media ons een ideaalbeeld op en we moeten minstens perfect zijn en liefst nog iets meer dan dat. We werden ook al wel eens uitgelachen om verschillende redenen. De ene keer waren we te dik, dan te dun, dan waren onze kleren niet hip genoeg,… de lijst is lang en de redenen zijn zo gemakkelijk te vinden en tegelijkertijd ook zo dwaas om iemand op af te rekenen.
Onze filosofie is doe maar gewoon en keep it simple. En die boodschap willen we met onze tasjes en t-shirts uitdragen. Onze designs zijn eenvoudig en onbewerkt (dus geen Photoshop voor ons!). En bijgevolg dus verre van 'perfect' -al denken wij anders over deze term.
Dat maakt het productieproces heel eenvoudig: Tekenen > Scannen > Printen > Klaar!

 

Bovendien werken we met milieuvriendelijke grondstoffen:

  • Tasjes uit gerecycleerd katoen en polyester
  • Inkt op basis van water (is onschadelijk voor het milieu)
  • Kaartjes geprint op natuurpapier

 

 

Dromerig

Het gezin waarin we opgroeien is open-minded en een beetje prettig gestoord. Humor is erg belangrijk voor ons. Iedere avond na het eten blijven soms nog uren aan tafel zitten om met elkaar te praten en te discussiëren. Als we het het onderwerp willen ontwijken of het antwoord niet weten op een vraag, dan zeggen we rabarber 😊 Dat woord was er plots 😊 Rabarber staat voor ons ook voor zelfrelativering en durven dromen, ver weg van oppervlakkigheid. Daarom zit er vaak dingen uit de natuur in onze tekeningen, met een vleugje romantiek - niet op een kleffe manier! 😉

Milieuvriendelijk

Onze tasjes en zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en ze worden bedrukt met inkt op waterbasis. We vinden het vanzelfsprekend dat we de natuur,d ie ons elke dag inspiratie geeft, goed verzorgen!

Echt

Al onze tekeningen zijn met de hand getekend en onbewerkt. Geen Photoshop dus!
Tekenen > Scannen > Printen > Klaar!

En zo zijn wij zelf ook. Geen fake toestanden voor ons. Wij zijn gewoon onszelf en daar moet je het mee doen!

"If you don't know the answer, just say Rubarb." - Anne-Sophie & Axelle

De collectie

Voor de collectie laten we ons vooral inspireren door wat we zien en voelen. We lopen vaak te dagdromen en houden van buiten zijn. Daarom komt de natuur regelmatig terug in onze tekeningen. Anne-Sophie is ook veel bezig met handletteren, dus dat komt soms ook terug in de prints.

© 2020 - 2021 Rubarb | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel